Vasaföretag prisat för fiskchoklad på mässa i Hongkong

Taiga Chocolate från Vasa har vunnit första pris i Natural & Organic Awards i Hongkong för sin fiskchoklad. Vasaföretagets produkt tävlade om titeln tillsammans med 95 andra produkter från hela världen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tävlingen organiserades av NOPA-mässan som hålls som bäst i Hongkong och syftet är att lyfta fram nya organiska och naturliga produkter.

Den bästa produkten valdes av en panel.

Taigas fiskchoklad är en kombination av mörk choklad innehållandes torkad, marinerad fisk. Torkad fisk är väldigt populärt i Asien och särskilt i Kina.

Taiga Chocolate deltar i mässan i Hong Kong tillsammans med några andra finländska företag på ”Food from Finland” avdelningen. Det finns totalt 215 utställare på mässan.

Företagets vd Mirja Palola är glad över vinsten.

– Taigas team är väldigt glad över den uppmärksamheten vi fått på mässan som vi har aldrig tidigare har deltagit i. Vi vill tacka alla som har på något sätt varit med om att bära vidare Taiga story. Ett speciellt tack går till Anne Nymark som har utvecklats den här vinnande produkten, uppger Palola i ett pressmeddelande.

Taiga Chocolate är ett företag som grundades i år i Vasa. Förutom fiskchoklad har företaget också framställt choklad med frystorkade bär.

Kommentarer
|

Nordkalks vd Hannu Hautala avgår

Nordkalk möblerar om bolagets ledning. Hannu Hautala avgår som vd "med omedelbar verkan".
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

WHO listar vaccinmotstånd som hälsofara

HÄLSA Vaccinmotståndet riskerar den framgångsrika bekämpningen av smittosamma sjukdomar, bedömer WHO. De senaste åren har mässlingsfallen ökat med nästan en tredjedel.

Nyhetsbild
Lokalt

Nu avmattas byggandet i Karleby– "Återgång till det normala"

KARLEBY De senaste åren har det byggts väldigt många bostäder i Karleby, men nu ser byggandet ut att avmattas. Karlebygatan 22 byggs inte detta år.

Nyhetsbild
Lokalt

Kommundirektören utreder ÖK-fastigheten: "Det är inte alldeles enkelt"

PEDERSÖRE Motionen om en åtgärdsplan för Österbottens kötts gamla fastighet i Bennäs behandlades i Pedersörestyrelsen i måndags. Kommundirektör Stefan Svenfors fick i uppgift att utreda ärendet.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan