Posten levererar paket nu också på söndagar

NyhetsbildZoom
Näthandeln effektiverar Postens utdelning. I november startar paketleveranser på söndagar på 12 orter i Finland. Foto: John Eriksson/SPT
Posten startar paketleveranser på söndagar på 12 orter i Finland. Den nya tjänsten berör näthandeln och omkring 2,3 miljoner personer.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Utöver huvudstadsregionen är det Jyväskylä, Kuopio, Lahtis, Uleåborg, Björneborg, Seinäjoki, Tammerfors och Åbo som omfattas av Postens beslut att leverera paket till mottagare också på söndagar.

Den utvidgade tjänsten med paketleveranser sju dagar i veckan kör i gång på Black Friday den 23 november, uppger Posten i ett pressmeddelande.


Näthandeln ställer allt hårdare krav på snabba och smidiga leveranser. Enligt Posten levererades upp till 1,2 miljoner paket den sista veckan i november i fjol då kommersen gick som hetast på webben och finländarna hakade på olika erbjudanden på nätet.

– Vi tror att paketleveranser sju dagar i veckan gynnar den finska näthandeln och att vår service underlättar kundernas vardag, i synnerhet under julen, säger direktör Henrik Hahtovirta som ansvarar för pakettjänster på Posten.

Enligt Posten tillkommer inga extra avgifter för paket som levereras till mottagare på söndagar. Omkring 40 procent av alla finländare omfattas av den nya tjänsten.


Posten utlovar också 1 000 nya så kallade Smartpost-automater till husbolag och företag före utgången av 2019. I huvudstadsregionen ska kunderna få sina paket samma dag via Postens utdelning ifall beställningen har gjorts via näthandeln före kl. 12.00, uppger Posten.

Kommentarer
|

Expert: Swedbanks agerande är skrämmande

Nyhetsbild
Penningtvätt i Swedbank misstänks ha pågått under nästan tio år enligt Uppdrag granskning. Arkivbild. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Det är osannolikt att Swedbank inte såg signaler på att en misstänkt omfattande penningtvätt pågick, anser Louise Brown vid Transparency International Sverige.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Whitesnake och Europe får inte plats i råtthål

Det är genom att skruva upp pulsen och trivselgraderna som vi löser problemet med arbetskraftsbristen i Jakobstadsregionen.

Nyhetsbild
Lokalt

Försök utan svensk skolchef kör i gång – "Det känns förhastat"

KARLEBY Nästa vecka inleds försöket med att inte ha en heltidsanställd svensk skoldirektör i Karleby. Svenska sektionen är kritisk.

Nyhetsbild
Lokalt

Nya ägarna får riva Herlers hus på anrik bryggeritomt

NYKARLEBY Bryggerimästare Josef Herlers hus från tidigt 1800-tal har beviljats rivningslov av miljö- och byggnadsnämnden i Nykarleby.

Mest läst senaste veckan