Posten levererar paket nu också på söndagar

NyhetsbildZoom
Näthandeln effektiverar Postens utdelning. I november startar paketleveranser på söndagar på 12 orter i Finland. Foto: John Eriksson/SPT
Posten startar paketleveranser på söndagar på 12 orter i Finland. Den nya tjänsten berör näthandeln och omkring 2,3 miljoner personer.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Utöver huvudstadsregionen är det Jyväskylä, Kuopio, Lahtis, Uleåborg, Björneborg, Seinäjoki, Tammerfors och Åbo som omfattas av Postens beslut att leverera paket till mottagare också på söndagar.

Den utvidgade tjänsten med paketleveranser sju dagar i veckan kör i gång på Black Friday den 23 november, uppger Posten i ett pressmeddelande.


Näthandeln ställer allt hårdare krav på snabba och smidiga leveranser. Enligt Posten levererades upp till 1,2 miljoner paket den sista veckan i november i fjol då kommersen gick som hetast på webben och finländarna hakade på olika erbjudanden på nätet.

– Vi tror att paketleveranser sju dagar i veckan gynnar den finska näthandeln och att vår service underlättar kundernas vardag, i synnerhet under julen, säger direktör Henrik Hahtovirta som ansvarar för pakettjänster på Posten.

Enligt Posten tillkommer inga extra avgifter för paket som levereras till mottagare på söndagar. Omkring 40 procent av alla finländare omfattas av den nya tjänsten.


Posten utlovar också 1 000 nya så kallade Smartpost-automater till husbolag och företag före utgången av 2019. I huvudstadsregionen ska kunderna få sina paket samma dag via Postens utdelning ifall beställningen har gjorts via näthandeln före kl. 12.00, uppger Posten.

Kommentarer
|

Elisa har förbättrat sina 4G-förbindelser i Österbotten

Nyhetsbild
Elisa. Foto: Irene Stachon
Elisas 4G-förbindelser förstärks i Österbotten, meddelar företaget.

Mest läst senaste veckan