Posten levererar paket nu också på söndagar

NyhetsbildZoom
Näthandeln effektiverar Postens utdelning. I november startar paketleveranser på söndagar på 12 orter i Finland. Foto: John Eriksson/SPT
Posten startar paketleveranser på söndagar på 12 orter i Finland. Den nya tjänsten berör näthandeln och omkring 2,3 miljoner personer.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Utöver huvudstadsregionen är det Jyväskylä, Kuopio, Lahtis, Uleåborg, Björneborg, Seinäjoki, Tammerfors och Åbo som omfattas av Postens beslut att leverera paket till mottagare också på söndagar.

Den utvidgade tjänsten med paketleveranser sju dagar i veckan kör i gång på Black Friday den 23 november, uppger Posten i ett pressmeddelande.


Näthandeln ställer allt hårdare krav på snabba och smidiga leveranser. Enligt Posten levererades upp till 1,2 miljoner paket den sista veckan i november i fjol då kommersen gick som hetast på webben och finländarna hakade på olika erbjudanden på nätet.

– Vi tror att paketleveranser sju dagar i veckan gynnar den finska näthandeln och att vår service underlättar kundernas vardag, i synnerhet under julen, säger direktör Henrik Hahtovirta som ansvarar för pakettjänster på Posten.

Enligt Posten tillkommer inga extra avgifter för paket som levereras till mottagare på söndagar. Omkring 40 procent av alla finländare omfattas av den nya tjänsten.


Posten utlovar också 1 000 nya så kallade Smartpost-automater till husbolag och företag före utgången av 2019. I huvudstadsregionen ska kunderna få sina paket samma dag via Postens utdelning ifall beställningen har gjorts via näthandeln före kl. 12.00, uppger Posten.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan