|

Mekonomen expanderar i Polen och Danmark

NyhetsbildZoom
Mekonomen får över 1 300 nya bilverkstäder tack vare måndagens förvärv av bildelsdistributörerna FTZ i Danmark och Inter-Team i Polen.
Det svenska bolaget Mekonomen Group har köpt bildelsdistributörerna FTZ i Danmark och Inter-Team i Polen för sammanlagt 395 miljoner euro.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Mekonomen är specialiserad på bilverkstäder och försäljningen av reservdelar och biltillbehör.

– Tillsammans med FTZ och Inter-Team stärker vi koncernens position i Norden ytterligare. Vi får också tillträde till den snabbt växande polska marknaden, vilket skapar ett stort värde för våra kunder, medarbetare och aktieägare, säger vd Pehr Oscarson på Mekonomen.

Genom förvärvet kommer Mekonomen Groups omsättning nästan att fördubblas. Koncernen ökar antalet butiker från omkring 330 till 450 och antalet anslutna verkstäder från 2 000 till över 3 300.

Mekonomen etablerade sig i Finland 2010 och har i dag verksamhet på 17 orter runtom i landet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Utrikes

Norska polisen: Nu börjar utgrävningen på Blåbärsfjället

Lavinexperterna har gett grönt ljus: Nu kan man börja gräva ut och hämta de fyra omkomna skidåkarna i lavinområdet på Blåbärsfjället.

Nyhetsbild
Ekonomi

Rauanheimo expanderar i Hangö – bra år på kommande i Karleby

Karleby Rauanheimo investerar i Hangö hamn. Att företaget verkar i alla större hamnar ger också bättre utvecklingsmöjligheter i Karleby, säger vd.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan