|

Häkkänen: Vi behöver tuffare regler för marknadsföringen av konsumtionskrediter

NyhetsbildZoom
Justitieminister Antti Häkkänen (mitten) vill skärpa bestämmelserna för marknadsföringen av konsumtionskrediter. Foto: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva
Justitieminister Antti Häkkänen (Saml) bekämpar överskuldsättningen på flera fronter. Han föreslår att marknadsföringen av konsumtionslån stramas åt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Häkkänen har sedan tidigare tagit initiativet till beredningen av en lag som ska se över de räntor som uppbärs för snabbkrediter. Nu vill han därtill uppdatera bestämmelserna för den reklam som omger försäljningen av konsumtionskrediter.

– Det är viktigt att konsumtionskrediter marknadsförs på ett förnuftigt och transparent sätt och att konsumenten får tydlig information om utlåningen. Jag har påbörjat en utredning som tar ställning till hur man kan skärpa bestämmelserna för marknadsföringen av konsumtionskrediter, säger minister Häkkänen i ett pressmeddelande.

Syftet med bägge reformer är att förebygga privatpersoners skuldsättning och komma åt aggressiv marknadsföring av krediter. Häkkänen berättade om utredningen på rätthjälpsverksamhetens 20-årsjubileumsfest i Helsingfors på måndagen.

Utredningen ska göras denna höst i samarbete med centrala myndigheter och intressegrupper, uppger Justitieministeriet.

Kommentarer
|

Pedersöre satsar i biogas – projekt i miljonklassen tar form

Nyhetsbild
Kommundirektören Stefan Svenfors och koncernbolagens vd Kjell Gripenberg är omgiven av gräs, som ska bli den huvudsakliga råvaran i den planerade biogasanläggningen i Pedersöre. Foto: Pedersöre kommun
Ett biogasprojekt med en budget på över nio miljoner tar form i Pedersöre. Det handlar om en ny biogasanläggning i Kållby, där råvaran ska bestå av gräs som vuxit på åkrar i regionen.

Mest läst senaste veckan