På lördagen bekräftades att Huthirebellernas delegation inte kommer till schweiziska Genève, där representanter för den jemenitiska regeringen och FN-sändebudet Martin Griffiths väntat sedan i torsdags.

– Det finns inga förväntningar om att Huthi (-rebellerna) kommer, regeringsdelegationen reser i dag, säger en jemenitisk tjänsteman till nyhetsbyrån Reuters.

De Iranstödda Huthirebellerna har krävt att FN ska uppfylla en rad villkor för att de ska komma till Genève, bland annat vill de ha garantier för ett säkert återvändande till den rebellkontrollerade jemenitiska huvudstaden Sanaa. Man har även krävt att skadade rebeller ska få följa med på flyget till Oman och att rebeller som vårdats i Oman ska få följa med tillbaka till Sanaa.

Omkring 10 000 människor har dödats sedan den saudiskledda militäralliansen klev in Jemenkriget i mars 2015. FN beskriver läget som den värsta humanitära krisen i världen.

2016 bröt 108 dagar av fredssamtal samman sedan parterna misslyckats med att nå fram till en lösning. Misstänksamheten mellan parterna är fortsatt stor och bedömare har låga förhoppningar på en snar lösning på kriget.