|

Pohjalainen: Harry Wallin ställer inte upp riksdagsvalet

NyhetsbildZoom
Harry Wallin, till höger, tillsammans med partikollegerna Matias Mäkynen och Jutta Urpilainen. Foto: Arkivbild/Anders Strandén
Lokföraren och kommunalrådet Harry Wallin (SDP) säger i en intervju till Pohjalainen att han inte kommer att kandidera i riksdagsvalet 2019. – Jag har tröttnat på resandet, säger Wallin.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Riksdagsledamoten Harry Wallin (SDP) har bestämt sig för att inte ställa upp i nästa riksdagsval, skriver Pohjalainen.

– På våren fyller jag 65 år. I slutet av nästa mandatperiod är jag 70 år. Något slags beslut måste jag ta med tanke på det, säger Wallin till tidningen.

Att inte ställa upp i riksdagsvalet var enligt Wallin inte ett lätt beslut. Under den pågående perioden har han fått utökat förtroende. Han leder bland annat jordbruksdelegationen och är medlem i trafikdelegationen.

Harry Wallin säger att han inte avslutar den politiska karriären helt och hållet. Det främst resandet till Helsingfors som minskar.

– Jag har varit involverad i politiken på olika nivåer sedan 1976. Intresset för politik har inte försvunnit någonstans, intygar Wallin och tillägger att det finns gott om riksdagsarbete ännu under hösten och nästa vår.

Harry Wallin har varit riksdagsledamot i två olika omgångar. Första gången åren 1999–2007 och därefter 2014–2019.

I riksdagsvalet 2014 valdes Wallin in från Vasa valkrets med 4608 röster.

Kommentarer

Jakobstad samarbetar gärna om idrottshallar

Nyhetsbild
Jakobstad öppnar för regionalt samarbete kring simhallen som även används flitigt av de som bor i Pedersöre, Larsmo och Nykarleby. Foto: Malin Henricson/Arkiv
Jakobstads två högsta tjänstemän ger grönt ljus för förslaget från Pedersöre att samarbeta kring större idrottshallar.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Släpper skiva och framför kultverk på Nordgrens födelsedag

KARLEBY "As in a dream" heter albumet som Juha Kangas och MÖK släpper samma dag som man firar att orkesterns framlidne huskompositör PH Nordgren skulle ha fyllt 75 år.

Nyhetsbild
Lokalt

Jakobstad samarbetar gärna om idrottshallar

JAKOBSTAD/PEDERSÖRE. Jakobstads två högsta tjänstemän ger grönt ljus för förslaget från Pedersöre att samarbeta kring större idrottshallar.

Nyhetsbild
Lokalt

WHO listar vaccinmotstånd som hälsofara

HÄLSA Vaccinmotståndet riskerar den framgångsrika bekämpningen av smittosamma sjukdomar, bedömer WHO. De senaste åren har mässlingsfallen ökat med nästan en tredjedel.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan