|

Kända spelexperter besöker Jakobstad

NyhetsbildZoom
Spelexperterna Tom Kinniburgh och Eugen Sudak besöker Jakobstad.
Eugen Sudak och Tom Kinniburgh vet allt som är värt att veta om dataspel. I slutet av september besöker de Jakobstad i samband med Yrkeshögskolan Novias evenemang QvarkCon.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Eugen Sudak och Tom Kinniburgh räknas som världskändisar inom spelbranschen och kan psykologin och ekonomin bakom den. De kommer till Jakobstad i slutet av september när Yrkeshögskolan Novia ordnar evenemanget QvarkCon inom ramen för projektet Qvarken Game Industry.

Eugen Sudak kommer ursprungligen från Ukraina och har jobbat med att utveckla dataspel och affärsmodeller i över 15 år. Han har tidigare arbetat på Wargaming som utvecklat bland annat spelet ”World of Tanks”, och är internationellt känd som expert inom speldesign och spelekonomi. Sudak föreläser torsdag 27.9 klockan 17 i Schaumansalen.

Tom Kinniburgh har varit delaktig i att lansera över 130 appar, han har recenserat över 100 spel och analyserat spelbeteendet hos över 3,5 miljoner människor. Han är expert på mobilspel och på hur spelvanor fungerar. Kinniburgh föreläser fredag 28.9 klockan 17 i Schaumansalen.

En handfull lokala företag kommer bygga om Campus Allegro till en spelvärld när evenemanget går av stapeln. Dessutom bjuder man på kostnadsfria föreläsningar av experter från branschen.

– Temat för evenemanget är monetization, alltså intäktsmodeller för spel. För att göra spelvärlden mera begriplig för den som spelar, eller den som är anhörig till någon som spelar dataspel, förklarar vi hur olika betalningsmodeller, exempelvis köp av guld eller diamanter inuti ett spel, fungerar, säger Tobias Björkskog, projektledare för Qvarken Game Industry som ordnar evenemanget.

En zombielabyrint och ett managementspel där du ska klara av att hantera en stressig situation är två exempel på spel som är under konstruktion för eventet just nu.

– Alla som stiger in i vår spelvärld får egna, printade QvarkCon-pengar som man kan använda i spelen i Campus Allegro för att förstå hur det går till i praktiken, säger Björkskog i ett pressmeddelande.

Evenemanget är en del av European Cooperation Day och ordnas i Campus Allegro 27-29 september och kommer vara öppet för allmänheten. Till föreläsningarna behövs förhandsanmälan som görs via Arbis.

Kommentarer

Flexibelt och öppet – nyrenoverat Centria ska öka gemenskapen

Nyhetsbild
På övervåningen i Centria finns en unik lösning. Undervisningsrummen är avskilda med glasdörrar åt sidorna, men ut mot hallen finns bara tunna gardiner som lätt kan öppnas upp. Foto: Jonas Brunnström
Det är ljust, det är öppet och det är modernt. Nyrenoverade Centria på Bondegatan ska kunna omformas enligt de behov som uppstår.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Flexibelt och öppet – nyrenoverat Centria ska öka gemenskapen

KARLEBY Det är ljust, det är öppet och det är modernt. Nyrenoverade Centria på Bondegatan ska kunna omformas enligt de behov som uppstår.

Nyhetsbild
Utrikes

Facebook stänger över 500 ryska sidor

UTRIKES Facebook har tagit bort fler än 500 ryska sidor, grupper och konton som verkat under falska förevändningar.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan