|

Kända spelexperter besöker Jakobstad

NyhetsbildZoom
Spelexperterna Tom Kinniburgh och Eugen Sudak besöker Jakobstad.
Eugen Sudak och Tom Kinniburgh vet allt som är värt att veta om dataspel. I slutet av september besöker de Jakobstad i samband med Yrkeshögskolan Novias evenemang QvarkCon.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Eugen Sudak och Tom Kinniburgh räknas som världskändisar inom spelbranschen och kan psykologin och ekonomin bakom den. De kommer till Jakobstad i slutet av september när Yrkeshögskolan Novia ordnar evenemanget QvarkCon inom ramen för projektet Qvarken Game Industry.

Eugen Sudak kommer ursprungligen från Ukraina och har jobbat med att utveckla dataspel och affärsmodeller i över 15 år. Han har tidigare arbetat på Wargaming som utvecklat bland annat spelet ”World of Tanks”, och är internationellt känd som expert inom speldesign och spelekonomi. Sudak föreläser torsdag 27.9 klockan 17 i Schaumansalen.

Tom Kinniburgh har varit delaktig i att lansera över 130 appar, han har recenserat över 100 spel och analyserat spelbeteendet hos över 3,5 miljoner människor. Han är expert på mobilspel och på hur spelvanor fungerar. Kinniburgh föreläser fredag 28.9 klockan 17 i Schaumansalen.

En handfull lokala företag kommer bygga om Campus Allegro till en spelvärld när evenemanget går av stapeln. Dessutom bjuder man på kostnadsfria föreläsningar av experter från branschen.

– Temat för evenemanget är monetization, alltså intäktsmodeller för spel. För att göra spelvärlden mera begriplig för den som spelar, eller den som är anhörig till någon som spelar dataspel, förklarar vi hur olika betalningsmodeller, exempelvis köp av guld eller diamanter inuti ett spel, fungerar, säger Tobias Björkskog, projektledare för Qvarken Game Industry som ordnar evenemanget.

En zombielabyrint och ett managementspel där du ska klara av att hantera en stressig situation är två exempel på spel som är under konstruktion för eventet just nu.

– Alla som stiger in i vår spelvärld får egna, printade QvarkCon-pengar som man kan använda i spelen i Campus Allegro för att förstå hur det går till i praktiken, säger Björkskog i ett pressmeddelande.

Evenemanget är en del av European Cooperation Day och ordnas i Campus Allegro 27-29 september och kommer vara öppet för allmänheten. Till föreläsningarna behövs förhandsanmälan som görs via Arbis.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan