|

Förgiftad Pussy Riot-medlem vid medvetande

NyhetsbildZoom
Pussy Riot-medlemmen Pjotr Verzilov. Arkivbild. Foto: Alexander Zemlianichenko
Pjotr Verzilov, medlem i det ryska punk- och aktivistkollektivet Pussy Riot, togs tidigare i veckan in på den toxikologiska avdelningen på ett sjukhus i Moskva.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den ryska nyhetssajten Meduza , baserad i Lettland, har talat med hans flickvän och Pussy Riot-kollega Veronika Nikulsjina. Hon säger att Verzilov nu är vid medvetande och kunnat känna igen henne och sin mor. Men han ska fortfarande ha hallucinationer och befinna sig i ett förvirrat tillstånd.

– Det är definitivt förgiftning. Det är fråga om stora mängder och han tog inte ens några mediciner, säger flickvännen.

Verzilovs familj och vänner tror att det är fråga om preparat som påverkar det centrala nervsystemet, då han förlorade både synen, talförmågan och blev förlamad.

I somras greps fyra medlemmar i Pussy Riot, bland andra Verzilov och Nikulsjina, efter att sprungit in på planen under finalen i fotbolls-VM i Ryssland. Den 30 juli släpptes aktivisterna efter att avtjänat sina straff på 15 dagar – för att genast bli gripna av polis igen, anklagade för andra brott.

Kommentarer
|

Jesper Råtts: Så är det att vara finlandssvensk i Sverige

Nyhetsbild
Jesper Råtts.
Trots den gemensamma historien och närheten till Sverige är kunskaperna om finlandssvenskheten i grannlandet ofta under all kritik.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan