|

Schibsted omorganiserar – separat företag ska satsa på Tori.fi

NyhetsbildZoom
Företaget äger bland annat Aftonbladet, Svenska dagbladet och Omni. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl / TT Foto: Pontus Lundahl/TT
Styrelsen för mediekoncernen Schibsted Media Group (Schibsted ASA) har beslutat att dela upp sin verksamhet i två olika grenar genom att skapa ett separat företag vid namnet MPI, som ska bestå av en portfölj med bland annat Leboncoin.fr och Shpock. På samma gång ska Schibsted ASA satsa på digitala marknadsplatser som Tori.fi, Blocket.se och Finn.no.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Målet med den nya strategin för Schibsted ASA är att utveckla tjänster, som bland annat Tori.fi, tillsammans med de andra marknadsplatserna och tidningarna (exempelvis Aftonbladet och Svenska Dagbladet) för att maximera deras potential, skriver Schibsted Media Group i ett pressmeddelande.

Styrelsen har utnämnt Rolv Erik Ryssdal som vd för MPI. Som vd för Schibsted ASA utnämns Kristin Skogen Lund.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan