|

Biskop Vikström besöker Jakobstad – predikar i kyrkan, besöker skola och företag

NyhetsbildZoom
Borgå stifts svenskspråkiga biskop Björn Vikström. Foto: Arkivbild
Biskop Björn Vikström med följe gör ett besök i Jakobstads svenska församling och Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Björn Vikström, biskop i Borgå stift, besöker Jakobstads svenska församling och Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet, torsdag till söndag, den 25–28 oktober.

Vikström besöker först Församlingscentret i Jakobstad på torsdag och deltar i Sjukhussjälavårdens 40-årsfestligheter och en författarkväll.

Under fredag besöker han Språkbadsskolan, Fluid-Bag, Vestanlidsgårdens eftis, Hötorgscentret, Villa Hannus och Åldringsvännerna. Sen fortsätter han till Roselunds prästgård. På fredagskvällen tar han del av en välgörenhetsgala i Schaumanssalen i Campus Allegro.

På lördagsmorgonen återkommer Vikström till Församlingscentret och där sker en överläggning först med församlingens anställda och sen med de förtroendevalda i Jakobstads svenska församling. Lördagen koras med fest i Pedersöre kyrka med tal av Vikström. Körerna Jacob Gospel, Gloria, Cantante och Adorate samt instrumentalister medverkar.

På söndagen avslutas visitationen med en högmässa i Jakobstads kyrka klockan tolv. Vikström predikar och församlingens präster fungerar som liturger. Församlingens kantorer, kyrkokören, barnkörerna och frivilliga medverkar.

Efter mässan ordnas kyrklunch till förmån för församlingens diakoni och mission i Församlingshemmet.

Kommentarer

Biskopskandidaterna eniga om allas lika värde

Nyhetsbild
Biskopskandidaterna i valpanel i Nykarleby församlingshem. Harry S Backström, Sixten Ekstrand, Lisa Enckell och Bo-Göran Åstrand. Foto: Markku Jokela
Den fjärde valpanelen för biskopsvalet i Borgå stift ordnades i Nykarleby församlingshem på lördagskvällen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan