Styrande konservativa partiet Tories förlitar sig på stöd från DUP:s parlamentsledamöter om brexit. Men nu kommer uppgifter om att DUP ställer hårda krav på premiärminister Theresa May för att inte rösta ner hennes budget i slutet av oktober, vilket ytterst skulle kunna leda till en misstroendeomröstning.

Enligt BBC planerar de tio DUP-ledamöterna att rösta nej om regeringens brexitplan inte innebär en öppen gräns mellan Nordirland och resten av Storbritannien.

Runt 30–40 parlamentsledamöter från oppositionspartiet Labour uppges vara beredda att backa premiärminister Theresa Mays brexitförslag, rapporterar The Times.

May behöver 320 röster av 650, och har redan 315 parlamentsledamöter, vilket kan göra rösterna från oppositionen avgörande. Dock uppges även 40 av de egna ledamöterna kunna rösta emot förslaget.

Frågan om gränsen mellan EU-medlemsstaten Irland och Nordirland är kanske den mest svårlösta i brexitförhandlingarna.

Men ett litet framsteg i de tidspressade förhandlingarna skymtades på onsdagen. EU förväntar sig inte längre ett separat skriftligt förslag från Storbritannien i den infekterade frågan, uppger diplomatiska källor i Bryssel.

Förhandlare på båda sidor uppges göra sitt bästa för att minska meningsskiljaktigheterna.

Den polska EU-parlamentarikern Danuta Hubner, som är med i parlamentets arbetsgrupp för brexit, är försiktigt positiv.

– Min känsla är att det nu är mindre risk att vi inte kommer överens (om det brittiska EU-utträdet) än tidigare, säger hon.

De nya uppgifterna kom bara timmar innan EU:s chefsförhandlare för brexit, Michel Barnier, kommenterade förhandlingarna med att han behöver se "betydande framsteg" i förhandlingarna inför att EU-ländernas ledare träffas nästa vecka på onsdag och torsdag i Bryssel.

– Michel Barnier och hans team arbetar dag och natt med att få till ett avtal, men vi är inte där än, säger EU:s migrationskommissionär Dimitris Avramopoulos på en presskonferens.

Samtidigt finns oro i Londons finansiella kretsar för brexit. Cirka 5 000 arbetstillfällen inom finanssektorn väntas försvinna från London till kontinenten före EU-utträdet nästa år, uppskattar brittiska centralbanken Bank of England.

Klockan tickar för Bryssel och London att komma överens om detaljerna kring EU-utträdet, som ska ske den 29 mars i vår.