Med mindre än ett halvår kvar till brexit råder intensiv mötesaktivitet i Bryssel inför den brittiska premiärministern Theresa Mays ankomst till toppmötet i veckan.

EU-ambassadörer från 27 medlemsländer – alla utom Storbritannien – samt Storbritanniens brexitminister Dominic Raab och EU:s chefsförhandlare Michel Barnier kallades på söndagen samman till ännu ett brexitmöte.

Inför mötet uppgav nyhetssajten Politico Europe, med stöd av uppgifter från tre EU-diplomater, att förhandlarna skulle ha nått en överenskommelse. Fast en EU-diplomat betonade för Politico att avtalet är på "förhandlingsnivå (bara)" och att mycket fortfarande kan ändras.

Högt uppsatta EU-källor sade till nyhetsbyrån Reuters att förhandlingarna i helgen inte ännu har resulterat i ett slutligt brexit-avtal som kan godkännas den här veckan. Enligt Reuters källor krävs fortsatta samtal för att nå fram till ett avtal och villkor som båda sidor kan acceptera.

I förra veckan fick diplomater också veta att förhandlarna var framme vid ett avtal, men samtalen fortsatte. En talesperson från EU-kommissionen säger nu detsamma:

– Samtalen är pågående.