|

Rusk blir del av Finland Festivals

Christoffer Sundqvist och Sebastian Fagerlund är konstnärliga ledare för Rusk. ­ Zoom
Foto: Arkiv: Jonas Brunnström

Christoffer Sundqvist och Sebastian Fagerlund är konstnärliga ledare för Rusk. ­

Kammarmusikfestivalen Rusk i Jakobstad har godkänts som medlem i Finland Festivals från och med 2019. Det ger festivalen stor synlighet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Innan du fortsätter...

Tack vare våra prenumeranter kan vi fortsätta leverera kvalitativa lokalnyheter. Bli prenumerant du också!

1 månad för 1€ Fortsätt till artikeln

Finland Festivals samlar under sitt tak de bästa och mest intressanta festivalerna i Finland. Kriterierna för medlemskap är en hög konstnärlig nivå, kontinuitet och ekonomisk stabilitet.

Tack vare medlemskapet kommer Rusk från och med denna höst att synas i Finland Festivals nationella och internationella marknadsföring, både på webbsidan, i nyhetsbrev samt i tryckta broschyrer.

Rusk Kammarmusik i Jakobstad arrangeras i år den 20-24 november. På scenen ses bland annat Mellersta Österbottens Kammarorkester, Elina Vähälä, Hugo Ticciati, Andres Kaljuste, Nicolas Altstaedt, Simon Crawford-Phillips, Niek de Groot, Janne Thomsen och Heini Kärkkäinen.

Festivalens konstnärliga ledare Sebastian Fagerlund och Christoffer Sundqvist har byggt upp programmet kring tematonsättaren Erkki-Sven Tüürs produktion.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan