Pedersörebo månadens spelare i hockeyligan

NyhetsbildZoom
Tony Sund har fått sitt genombrott i år. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
Tony Sund med ett förflutet i IFK Lepplax och Muik har valts till månadens spelare i FM-ligan i ishockey. Backen noterades för 3+7=10 under december.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tony Sund debuterade i Sports ligalag 2016-17 då det blev sammanlagt sex matcher i ligan. Förra säsongen var han ordinarie och spelade 47 av 60 matcher. 

Men den här säsongen har blivit något av ett genombrott för 23-åringen som redan samlat ihop 20 poäng varav hälften alltså under december.

Sund är en något annorlunda ligaspelare i den mån att han gått en ovanlig väg. Den vanliga vägen är att de mest lovande juniorerna i relativt unga år försvinner till Uleåborg, Jyväskylä eller Vasa. Men Tony Sund  spelade division två-hockey i Muik ännu 2015. 

Efter det blev det Sports A-juniorer och den vägen tog han sig in i ligatruppen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan