Domaren Philip Gutierrez anser att Kaliforniens delstatslagar inte omfattar Judds professionella förhållande som skådespelare med producenten. Han lade till dock till att domstolen inte tagit ställning i frågan om sexuella trakassierier och att Judd fortfarande kan stämma Weinstein för förtal i ett civilmål.

Judd hade anklagat Weinstein för att ha förstört hennes karriär för att hon inte ville ha sex. Enligt Judd såg producenten till att hon förlorade en roll i "Sagan om ringen" 1998 genom att smutskasta henne. Hon ska ha nekat honom sex ungefär ett år tidigare, i ett hotellrum där han träffat henne under förespeglingar att han skulle diskutera affärer.

Weinsteins talesperson uppger i ett uttalande att han varken svärtat ned Judd eller lagt sig i hennes karriär.

Ashley Judd.

Weinstein är även åtalad för flera sexbrott, bland annat våldtäkt av första och tredje graden, på två kvinnor i ett mål som kommer att tas upp i New York i maj. Det åtalet påverkas inte av torsdagens dom.

Ashley Judd var en av de första kvinnorna som i oktober 2017 anklagade Weinstein för sexuella trakasserier. Anklagelserna mot Weinstein, där över 70 kvinnor anklagat honom för sexuella övergrepp under flera decennier, blev starten på metoo-rörelsen.