|

Livstid för 67-årig kanadensisk seriemördare

NyhetsbildZoom
En illustration från rättegången mot den kanadensiske trädgårdsmästaren Bruce McArthur. Foto: Alexandra Newbould/The Canadian Press/AP/TT
Den 67-årige kanadensiske trädgårdsmästaren Bruce McArthur som erkänt morden på åtta män i Toronto har dömts till livstids fängelse med möjlighet till villkorlig frigivning först efter 25 år. Domaren i målet, John McMahon, säger dock att det är sannolikt att McArthur aldrig släpps.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

McArthur greps i februari i fjol och polisen grävde upp en villatomt i utkanten av Toronto. Där hittades kvarlevor av offer efter offer i blomlådor som 67-åringen placerat ut under sitt arbete.

I förra veckan erkände McArthur morden på åtta män. Alla tros ha träffat honom i stadens hbtq-vänliga kvarter som kallas "The Gay Village".

Vid gripandet fann polisen en man bunden i sängen i McArthurs lägenhet med en lufttät läderhuva över huvudet, har kanadensiska medier rapporterat. Mannen har vittnat om hur McArthur försökte tejpa igen hans mun kort innan polisen knackade på dörren. Polisen tror att mannen var på väg att bli ett nionde offer.

Kommentarer
|

FN varnar: Jemen kan snart splittras

Nyhetsbild
Sydjemenitiska separatiststyrkor i hamnstaden Aden. Arkivbild. Foto: AP/TT
Jemenitiska separatistledare är på väg till Saudiarabien för att förhandla med den koalition de i åratal ingått i, men på sistone hamnat i interna strider med. FN:s Jemensändebud varnar för att landet är farligt nära att splittras.

Mest läst senaste veckan