|

Warren inleder sin kamp om presidentposten

NyhetsbildZoom
Elizabeth Warren. Arkivbild. Foto: Michael Dwyer/AP/TT
Den amerikanska senatorn Elizabeth Warren har inlett sin valkampanj inför presidentvalet 2020, där hon vill bli Demokraternas kandidat i kampen mot den sittande presidenten Donald Trump (Republikanerna).
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det här är våra livs kamp, kampen om att bygga ett Amerika där drömmar är möjliga, ett Amerika som fungerar för alla, sade Warren i samband med att hon inledde kampanjen.

Elizabeth Warren, 69, räknas till vänsterpolitikerna inom det Demokratiska partiet. I valet 2012 besegrade hon sin republikanske motståndare Robert Brown, och blev den första kvinnan som representerade Massachusetts i senaten.

Warren har länge varit en stark kritiker av president Trump, vilket också gjort att han attackerat henne på alla möjliga sätt och kallat henne "Pocahontas". I höstas gjorde hon ett genetiskt test efter att ha hävdat sitt släktskap med den nordamerikanska ursprungsbefolkningen.

Kommentarer
Andra läser just nu
Glad & arg
Igår 22:55
Glad & arg
Igår 22:52
|

Beväpnade amerikaner gripna i Haiti

Nyhetsbild
Läget i Haiti är oroligt och instabilt. Foto: Dieu Nalio Chery/AP/TT
En grupp utländska medborgare, däribland amerikaner, med halvautomatiska vapen har gripits i Haiti, enligt lokala medier. Varför gruppen var beväpnad är oklart men läget i landet är ytterst instabilt och stora protester har genomförts.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan