|

Dyrt bli påkommen med byxorna nere i Düsseldorf

Tysk karneval innebär fest, upptåg och mycket öl – men också folk som kissar på gatorna. Nu dubbleras straffet för den som tömmer blåsan på offentlig plats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Med drygt två veckor kvar till årets stora karnevalsfest har myndigheterna i Düsseldorf beslutat dubblera böterna på att kissa utomhus. Den som blir påkommen med byxorna nere får nu betala 70 euro, motsvarande 735 kronor, skriver Rheinische Post.

Karnevalsfirandet i flera städer i västra och södra Tyskland lockar varje år en miljonpublik, som lika regelbundet smutsar ner innerstaden, inte sällan efter att ha druckit stora mängder öl. Invånarna har tröttnat på all nedskräpning, och framförallt alla de som tömmer sina blåsor mot husväggar och i parker.

För att komma tillrätta med problemet ställs även totalt 376 bajamajor och kissrännor ut på strategiska platser, 300 fler än förra året. Även Frankfurt höjer böterna till 70 euro, medan Köln drar till med 85 euro.

Karnevalen inleds traditionsenligt torsdagen före fastlagssöndagen, i år den 28 februari. Firandet kulminerar med stora karnevalståg på måndagen, Rosenmontag. I städer som Düsseldorf, Köln och Mainz lockar de stora tågen var och en miljonpublik på plats och många fler framför tv-apparaterna.

Annons
Karnevalen avslutas på fettisdagen innan fastetiden inleds på askonsdagen. Den sista delen av det religiösa firandet brukar inte följas lika hårt i de tyska städerna.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Mängden sex påverkar kvinnans klimakterium

Mängden sex tycks påverka huruvida kvinnan går in i övergångsåldern tidigt eller sent.
Foto: isabell Höjman/TT/Arkiv

Mängden sex tycks påverka huruvida kvinnan går in i övergångsåldern tidigt eller sent.

Det tycks finnas ett direkt samband mellan mängden sex och sannolikheten för när en kvinna kommer i klimakteriet. Ju mer sex, desto senare går kvinnan in i övergångsåldern.

Mest läst senaste veckan