|

Mat till svältande i Jemen på väg att ruttna

NyhetsbildZoom
Spannmål som kan föda 3,7 miljoner människor i Jemen i en hel månad håller på att ruttna bort, varnar FN:s Jemensändebud Martin Griffiths.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Matlagret, som tillhör FN:s livsmedelsprogram WFP, har på grund av den pågående konflikten mellan Huthirebellerna och den saudiskledda koalitionen i landet varit otillgängligt i över fem månader i hamnstaden al-Hudaydah, som är en viktig hamnnod för att mat och medicin ska nå fram till det svårt drabbade jemenitiska folket.

FN-observatörer befinner sig just nu i staden för att övervaka den bräckliga vapenvilan och få igång verksamheten kring hamnen.

I förra veckan nådde parterna en preliminär överenskommelse för hur soldater ska dras tillbaka från al-Hudaydah vilket väckt visst hopp hos Griffiths.

"Med säker, obegränsad och hållbar tillgång kan FN göra denna brådskande och nödvändiga mat tillgänglig för personer i nöd", konstaterar han i ett uttalande.

Kommentarer
Andra läser just nu
|

Beväpnade amerikaner gripna i Haiti

Nyhetsbild
Läget i Haiti är oroligt och instabilt. Foto: Dieu Nalio Chery/AP/TT
En grupp utländska medborgare, däribland amerikaner, med halvautomatiska vapen har gripits i Haiti, enligt lokala medier. Varför gruppen var beväpnad är oklart men läget i landet är ytterst instabilt och stora protester har genomförts.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan