|

Mat till svältande i Jemen på väg att ruttna

NyhetsbildZoom
Spannmål som kan föda 3,7 miljoner människor i Jemen i en hel månad håller på att ruttna bort, varnar FN:s Jemensändebud Martin Griffiths.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Matlagret, som tillhör FN:s livsmedelsprogram WFP, har på grund av den pågående konflikten mellan Huthirebellerna och den saudiskledda koalitionen i landet varit otillgängligt i över fem månader i hamnstaden al-Hudaydah, som är en viktig hamnnod för att mat och medicin ska nå fram till det svårt drabbade jemenitiska folket.

FN-observatörer befinner sig just nu i staden för att övervaka den bräckliga vapenvilan och få igång verksamheten kring hamnen.

I förra veckan nådde parterna en preliminär överenskommelse för hur soldater ska dras tillbaka från al-Hudaydah vilket väckt visst hopp hos Griffiths.

"Med säker, obegränsad och hållbar tillgång kan FN göra denna brådskande och nödvändiga mat tillgänglig för personer i nöd", konstaterar han i ett uttalande.

Kommentarer
|

Par hade samlag i barnfylld lekpark på Gotland

Nyhetsbild
Ett par på Gotland hade samlag i en barnfylld lekpark mitt på eftermiddagen. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen kallades till en lekpark i Länna på Gotland på söndagseftermiddagen, där en man och en kvinna hade samlag i lekparkens hängmatta.

Mest läst senaste veckan