|

Nedåt på Wall Street – igen

NyhetsbildZoom
Aktiekurserna i New York sjönk för femte dagen i rad. Arkivbild. Foto: Mark Lennihan/AP-TT
De ledande indexen på de amerikanska börserna backade för femte dagen i rad på fredagen. Marknaden oroades av ny arbetslöshetsstatistik, ytterligare ett tecken på minskad aktivitet i USA:s ekonomi under årets första kvartal.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Investerarna på Wall Street befarar också att jobbsiffrorna indikerar att hela världsekonomin är på väg nedåt. Börshumöret förbättrades inte heller av uppgifterna om en kraftig nedgång för Kinas export.

De elva ledande branschindexen tappade alla, och sämst gick det för oljebolagen. Oljepriset föll, liksom värdet på många oljeaktier. Exxon Mobil backade 1,4 procent.

Dow Jones industriindex sjönk 0,1 procent, medan Nasdaqs kompositindex och S&P 500 tappade 0,2 procent.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Nitton befattningar kan bli ordinarie på daghem och skolor i Jakobstad

JAKOBSTAD Sammanlagt nitton olika befattningar på svenska och finska daghem och skolor i Jakobstad har av olika anledningar varit tidsbundna.

Nyhetsbild
Lokalt

Flera österbottniska kommuner får pengar för idrottsprojekt

Staten delar ut totalt 866 300 euro i stöd till integrering av invandrare genom idrott. Flera österbottniska kommuner finns med bland dem som får pengar.

Nyhetsbild
Lokalt

Johan Nygård föreslås bli rektor för Bonäs/Vestersundsby skola

JAKOBSTAD Av de två personer som sökt tjänsten som rektor för Bonäs/Vestersundsby skola förordas Johan Nygård av skoldirektör Jan Levander.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan