|

Demonstration för ny folkomröstning om brexit

Människor och djur samlas inför demonstrationerna. En demonstrant med ansiktet målat som EU-flaggan. Demonstranter som ogillar brexit. "Framtiden är Europa", står det på demonstrantens skylt. Parollen för dagens demonstration i London är Put it to the people (ungefär Låt folket avgöra). Arrangörerna vill att Storbritannien återigen ska hålla en folkomröstning om brexit.
Tusentals britter som vill stanna kvar i EU samlas inför en demonstration där det ska framföras krav på en ny folkomröstning om brexit.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tusentals så kallade remainers, britter som vill stanna kvar i EU, börjar samlas inför en demonstration där det ska framföras krav på en ny folkomröstning om brexit. Demonstrationen i centrala London har parollen Put it to the people (ungefär Låt folket avgöra).

Arrangörerna anser att britterna återigen bör få säga sitt om brexit, att frågan inte enbart ska avgöras genom underhusets votering om skilsmässoavtalet från EU.

Flera parlamentsledamöter ska tala under demonstrationen. Vissa av dem planerar att villkora sitt stöd till premiärminister Theresa Mays framförhandlade utträdesavtal med EU med kravet på en ny folkomröstning, skriver tidningen The Guardian. Blir det nej i folkomröstningen skulle landet tvingas att stanna kvar i EU-samarbetet med nuvarande villkor, resonerar de.

I oktober i fjol demonstrerade uppemot 700 000 likasinnade i London för en ny folkomröstning. Nu är både risken och rädslan för ett avtalslöst brexit större och arrangörerna hoppas få stöd från nya grupper.

Kommentarer
|

Danmarks rikaste man förlorade tre barn i attackerna i Sri Lanka

Nyhetsbild
Vakter står utanför kyrkan St Anthony i Sri Lanka. Foto: Jewel Samad
Anders Holch Povlsen förlorade tre av fyra barn när en självmordsbombare slog till i hotellets frukostbuffé.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan