|

Yle: Råbock blev påkörd – chauffören körde vidare

NyhetsbildZoom
En råbock blev påkörd i Socklot i helgen. Polisen fick höra om olyckan först ett par timmar senare och då hade en jägare redan avlivat djuret. Foto: Arkiv
En råbock blev påkörd i Socklot, Nykarleby, på söndagskvällen, skriver Yle Österbotten. Chauffören fortsatte sin färd och hade inte en jägare upptäckt råbocken hade det dröjt länge innan den hade avlivats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Chauffören som körde på rådjuret körde vidare efter olyckan. Ett par timmar senare fick polisen höra om olyckan och innan meddelandet hade gått vidare till eftersökningsgruppen hade en jägare redan upptäckt den skadade råbocken och avlivat den, skriver Yle Österbotten. 

Jägaren avlivade rådjuret på plats och tog hem det och flådde det. Han kunde då konstatera att höften var krossad och att höftkulorna var sönder på båda sidorna. Enligt jägaren tyder detta på att det hade varit en rejäl smäll.

Polisen meddelar samtidigt att man alltid ska ringa 112 om man råkar ut för en viltolycka.

|

Varg rörde sig i Jakobstad – försvann mot Pedersöre

Nyhetsbild
För ett par veckor sedan rörde sig en ungvarg kring Hotell Polaris och Neste i Edsevö. Om det är samma varg som setts i Jakobstad i dag är oklart. Foto: Jocki Granlund/Arkiv
På fredagsmorgonen fick polisen ta emot ett par vargobservationer från Jakobstad. Storviltsassistans var på plats för att spåra vargen. Uppdaterad.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan