|

Årets cykelpendlare i Karleby efterlyses igen

NyhetsbildZoom
Jyrki Hautalahti, som arbetar på Karleby idrottsgård, valdes till årets cykelpendlare 2018. Här får han blommor av idrottsdirektör Lotta Nyqvist. Foto: Katja Nyman
Cyklar du ofta till och från jobbet i stället för att ta bil? Eller känner du någon som kunde förtjäna titeln årets cykelpendlare?
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Karlebys idrottstjänster söker nu årets cykelpendlare i staden, någon som huvudsakligen tar sig till och från jobbet med cykel och som kan fungera som förebild för andra. Nu när klimatet diskuteras som aldrig förr är det ypperligt att lämna bilen hemma och hoppa på cykeln i stället! Via Karlebys hemsida kan man till och med den 23 april ge förslag på personer som skulle förtjäna denna utnämning. 

Målsättningen med utnämningen är att föra fram cyklingen som ett hållbart fortskaffningsmedel och en fenomenal vardagsmotion. Samtidigt vill man från stadens sida höja cyklingens status. Som cyklist sparar man pengar och har inga parkeringsproblem. Aktiva cyklister är dessutom bra arbetstagare eftersom de är friskare och har färre frånvarodagar från jobbet, påpekar man också från idrottstjänsterna.

Kommentarer
|

Myrans målvaktsjakt gav resultat

IK Myrans damlag har hittat en tillfällig lösning på målvaktsfrågan efter att Jillian McVicker skadat sig i hemmapremiären.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan