|

Så här firades påsken – se läsarnas bilder

Tvillingarna firar påsk. En bild om det viktigaste i familjens påsk: Jesus lever!
Jkobstadsgolfare i Härmä i dag i väntan på att vårt eget paradis i Pirilö ska torka upp. Johan och Karina Hult, Johan och Michaela Björnvik. Så här gick det för häxan som navigerade fel på väg till Blåkulla. 
Färden slutade i en granhäck i Kvevlax. Solnedgång ute på balkongen, påsklördag i Vasa. Vedhäxa i Tjöck. I Älvbyarna fick påskhäxorna också fröpåsar i sina korgar. Skålen med fröpåsar väckte mera intresse hos barnen, än vad godisskålen gjorde. Föräldrar berättade att det första barnen visade då de kom hem från påskfärden var fröpåsebytet. Fröpåsarna inspirerar till odling, förståelse för matens rutt samt hållbarhet och omställning. 
Pia Smeds
Fick måla min väns mage,som börjar vara redo att kläckas, till ett påskägg.  Påskskidåkning i Jakobstad på Byjigames. Trevligt möte ute på balkongen vid Skolhusgatan i Vasa. Tussilagon blommar i Närpes. Michaela Senkas har hämtat en kattunge från Sverige denna påsk. Nu är hon på Eckerö Line från Grisslehamn till Eckerö. Påskhäxor i Nykarleby Får besök av två trevliga påsktroll. Tre häxor som förgyllde Vöråbornas lördag. Påskfirande i Kvevlax. Så här firas påsken i Solf. Molpehäxor. Påsktrollet Matheo Mannfolk firar påsk hos mommo i Korsnäs. Påskhäxor i Molpe. Söta påskhäxor, hare och påskkatt på Skiffervägen i Larsmo. Samling runt det runda påskbordet hos Christian Nylund i Vasa. Fick nyss besök genom balkongdörren vid Skolhusgatan i Vasa av en påskhäxa direkt från Blåkulla, skriver Christian Nylund. Påskhäst i Molpe. Påskhäst i Molpe. Så här firar man påsk i Storströmmen i Larsmo. Små och stora påsktroll tidigt i farten i Nedervetil. Påskfirandet har redan kommit igång på flera håll, som här på torsdagen på en balkong på Skolhusgatan i Vasa. Glad påsk tillönskas alla från dessa större och mindre påsktuppar på Skolhusgatan i Vasa, skriver Christian Nylund.
Påskhäxor, ägg, godis ... eller något helt annat? Vad gjorde du i helgen? Här hittar du ett bildspel med läsarbilder från årets påskfirande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

American Car Meeting ställs in – skulle ha firat 20 år

Road Rockets årliga evenemang American Car Meeting ställs in. Ordförande Christian Vesterqvist är besviken.
Foto: Arkiv/Jeanette Östman

Road Rockets årliga evenemang American Car Meeting ställs in. Ordförande Christian Vesterqvist är besviken.

I år blir det ingen amerikanarträff i Pensala. Föreningen bakom evenemanget hade planerat länge. – Det känns surt, säger Christian Vesterqvist.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan