|

Omröstning om brittiskt utträdesavtal i juni

Den brittiska regeringen kommer att låta underhuset rösta om ett brexitavtal första veckan i juni, rapporterar Sky News.Beskedet kommer från Downing Street 10 efter ett möte mellan premiärminister Theresa May och Labourledaren Jeremy Corbyn.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– I kväll mötte premiärministern underhusets oppositionsledare för att tydliggöra vår beslutsamhet att nå en avslutning på samtalen och att följa resultatet av omröstningen, att lämna EU, säger Mays talesperson enligt Sky News.

Hittills har ingen uppgörelse eller några resultat av samtalen setts till, men tisdagens möte beskrivs i positiva ordalag.

– Kvällens samtal mellan premiärministern och oppositionsledaren var både bra och konstruktiva, säger talespersonen som tillägger att samtalen fortsätter på onsdagen.

Regeringen och Labour har förhandlat ända sedan början av april för att hitta en text om framtida relation mellan EU och Storbritannien som skulle kunna accepteras av båda.

Storbritanniens regering och övriga EU enades i november 2018 om ett brittiskt utträdesavtal, kombinerat med en politisk deklaration om framtida relation. Mays regering har dock misslyckats med att få stöd för utträdesavtalet i underhuset tre gånger.

Kommentarer
|

Björn attackerade orienterare

Nyhetsbild
En annan björn. Arkivbild. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix/TT
En man som orienterade råkade under lördagskvällen hamna mellan en björnhona och hennes unge i Ovanåkers kommun i Hälsingland, enligt polisen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan