Göran Honga vikarierar som vårddirektör i Egentliga Finland

NyhetsbildZoom
Göran Honga Foto: Arash Matin
Ny vårddirektör söks i Egentliga Finland. Göran Honga vikarie fram till slutet av februari.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I slutet av sommaren börjar sjukvårdsdistriktet i Egentliga Finland söka en ny direktör. Den nuvarande direktören Leena Setälä har sagt upp sig för att i stället börja jobba som strategidirektör i sjukvårdsdistriktet i juni.

Den 16 juni blir därför Göran Honga vikarierande sjukvårdsdirektör i Egentliga Finland. Vikariatet sträcker sig fram till slutet av februari nästa år, eller åtminstone tills en ny direktör har tillträtt.

Honga var direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt i tretton år innan han gick i pension förra sommaren

– Han känner väl till Åbo universitetscentralsjukhus specialansvarsområde, universitetssamarbetet, de nationella social- och hälsovårdsreformsprojekten samt Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt och dess centrala aktörer, sägs det i ett meddelande på sjukvårdsdistriktets webbplats.

 Sjukvårdsdistriktets styrelse fattade beslut om vikariatet på sitt möte på tisdagen.

Kommentarer

Robin från Kronoby fick ryggont som tonåring – kröp till toan när det var som värst

Nyhetsbild
I dag har Robin Lillskrubb lärt sig att leva med sitt ryggbesvär. Han kan anpassa sitt arbete för att minska belastningen och spelar inte längre hockey. I stället har han blivit lagledare. Foto: Marcus Lillkvist
Robin Lillskrubb, 29, tvingades ge upp hockeyn och var sjukskriven flera år. Nu kan han jobba igen. Men sitt ryggont tvingas han leva med.

Mest läst senaste veckan