|

Trump fick "vackert" brev av Kim

NyhetsbildZoom
USA:s president Donald Trump skakar hand med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un vid ett toppmöte i Vietnams huvudstad Hanoi tidigare i år. Arkivbild. Foto: Evan Vucci/AP/TT
USA:s president Donald Trump har fått vad han beskriver som ett "vackert" brev av Nordkoreas ledare Kim Jong-Un.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Trots att samtalen om kärnvapennedrustning i Nordkorea kollapsat sade Trump i Vita huset på tisdagen att Kim har hållit sitt löfte.

– Det är väldigt viktigt för mig.

Trump har även beskrivit tidigare brev från den Nordkoreanske diktatorn som vackra och har även beskrivit deras relation som att de "blev kära" i varandra.

De båda ledarna har träffats vid två tillfällen och ett avtal om nedrustning har undertecknats. Det har dock beskrivits som ospecifikt, och den amerikanska underrättelsetjänsten har uttalat att Nordkorea inte avser att göra sig av med sin kärnvapenarsenal.

|

Märklig Google-översättning förbryllar

Nyhetsbild
Googles översättningsprogram har översatt ordet "bekymrad" till "glad" på kinesiska. Arkivbild. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT
Mitt under dagar av intensiva protester har flera användare på sociala medier i Hongkong reagerat på en motsägelsefull översättning i tjänsten Google translate. Felet väcker frågor om Fastlandskinas försök att slå ned på kritik mot dess politik.

Mest läst senaste veckan