|

USA ökar närvaron i Mellanöstern

Amerikanska soldater, här i ett läger i Kuwait. Arkivbild. Zoom
Foto: Maya Alleruzzo/AP/TT

Amerikanska soldater, här i ett läger i Kuwait. Arkivbild.

USA skickar ytterligare 1 000 soldater till Mellanöstern, uppger landets tillförordnade försvarsminister Patrick Shanahan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"De senaste iranska attackerna bekräftar den tillförlitliga och trovärdiga underrättelser vi har fått på fientligt beteende av iranska styrkor och deras proxygrupper som hotar amerikansk personal och intressen över hela regionen", säger han i ett uttalande.

Spänningarna mellan USA och Iran har ökat den senaste tiden.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Lagom högt valdeltagande önskas i Iran

Irans president Hassan Rohani har förespråkat ett högt valdeltagande. På bilden får han hjälp med sin stol vid en presskonferens i Teheran tidigare i februari.
Foto: Ebrahim Noroozi/AP/TT

Irans president Hassan Rohani har förespråkat ett högt valdeltagande. På bilden får han hjälp med sin stol vid en presskonferens i Teheran tidigare i februari.

Blodiga bensinprotester, dödliga drönarattacker, ett avvisat atomavtal och ett nedskjutet trafikflygplan. I dessa turbulenta tider för Iran kallar regimen till val – men vill kanske inte att för många röstar.

Mest läst senaste veckan