|

Dansk bankchef avskedas efter grov avgiftsmiss

Chef inom Danske Bank får sparken efter att det uppdagats att kunder i banken fått betala för hög avgift för en av bankens tjänster. Arkivbild. Zoom
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Chef inom Danske Bank får sparken efter att det uppdagats att kunder i banken fått betala för hög avgift för en av bankens tjänster. Arkivbild.

87 000 kunder i Danske Bank har betalat omkring 400 miljoner danska kronor för mycket i avgift för en av bankens tjänster.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Chefen för den danska bankverksamheten i Danske Bank, Jesper Nielsen, pekas ut som ansvarig och avskedads.

De drabbade kunderna ska kompenseras.

Enligt banken har avgiften varit för hög i förhållande till den förväntade avkastningen i produkten som heter Flexinvest Fri.

Den danska finansinspektionen utreder händelsen.

– Mot bakgrund av den tillgängliga informationen är det här en mycket allvarlig händelse, säger Jesper Berg, chef för Finanstilsynet.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Norwegian slutar flyga från Vasa nästa år

Nyhetsbild
Norwegian stänger inrikeslinjen mellan Vasa och Helsingfors-Vanda flygplats i januari. Rutten flygs med Boeing 737-plan. Foto: Pressbild
Bara ett par veckor efter att Norwegian börjat flyga från Vasa till Helsingfors meddelar flygbolaget att man lägger ner rutten.

Mest läst senaste veckan