|

Kom hit! Här finns jobb– rekryteringsmässan som ger individen en chans och kommuner sin glans

Bild på Komhit!-teamet från gårdagens pressinfo. 
Från vänster: Malin Henricson, Pia, Byskata, Jarl Sundqvist, Tina Ademola ,Gun Kapténs, Jeanette Östman, Anna kotka Bystedt och i mitten Heidi Matinlassi.
                Zoom
Foto: Alexandra Björklund

Bild på Komhit!-teamet från gårdagens pressinfo. Från vänster: Malin Henricson, Pia, Byskata, Jarl Sundqvist, Tina Ademola ,Gun Kapténs, Jeanette Östman, Anna kotka Bystedt och i mitten Heidi Matinlassi.

Inför årets rekryteringsmässa ligger invånarna och potentiella invånare i fokus. Målet är att charma besökarna med jakobstadsregionens breda utbud.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är andra året i rad som rekryteringsevenemanget "Kom hit! " anordnas i Jakobstad. Tanken är att både gammal som ung kan delta och stifta närmare bekantskap med staden Jakobstad, de närliggande kommunerna (Larsmo, Pedersöre, Kronoby och Nykarleby) och företag som ligger inom Jakobstadsregionen. 

"Alla är välkomna. Både invånare, potentiella invånare och främmande folk."

Heidi Matinlassi

kommunikatör på utvecklingsbolaget Concordia

 

Under rekryteringsmässan kommer olika representanter  från företagen, kommunerna och Jakobstad vara på plats för att svara på frågor samt berätta om vad både Jakobstad och kommunerna har att erbjuda. Representanterna kommer också att redogöra för de möjligheter och aktualiteter som finns inom Jakobstadsregionen. Allt från skolgång, jobbmöjligheter, resurser, fritidsaktiviteter och tomtpriser är några av de få saker som beräknas diskuteras under mässan. Servering och utlottning utlovas också. Ett nytt koncept för i år är även att omkring 3000 "guldbiljetter" har skickats ut för att bjuda in besökare.

  
En
Foto: Alexandra Björklund

En "guldbiljett".


Annons
Ansiktet bakom själva rekryteringsmässan  är Utvecklingsbolaget Concordia med bolagets direktör Jarl Sundqvist och kommunikatör Heidi Matinlassi i spetsen i samarbete med regionens kommuner. 

– Alla är välkomna. Både invånare, potentiella invånare och främmande folk, säger Matinlassi.

Tanken bakom hela projektet är att få flera människor att flytta tillbaka till regionen istället för ifrån den. Kommunerna behöver flera invånare för att växa och behovet av arbetskraft är stort.

– Man behöver inte bo i en storstad för att kunna bygga en karriär eller underhålla sig själv konstaterar Jeanette Östman som är kommunikatör för Jakobstad.

Ifjol drog rekryteringsmässan till sig många besökare och i år förväntas den göra det samma. Företagen Ekeri och Beamex ser fram emot mässan och hoppas att den ska tillföra lika mycket fördelar som den sist gjorde när den hålls 24 juli på Christinegatan 2,vid gamla Brandkårshuset.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan