|

Kaskö ber om ursäkt

NyhetsbildZoom
På Mariestrands camping i K­askö ges ingen service på svenska.  Foto: Sofia Nygård
I helgen publicerades en artikel om en språkincident på Mariestrands camping i Kaskö där kunder vägrades service på svenska. Nu ber Kaskö stad om ursäkt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vi beklagar den bild av vår stad som under de senaste dagarna förmedlats via nyheter och sociala media på grund av incidenten på Kaskö camping, skriver Kaskö stad i ett pressmeddelande.

Hela historien fick sin början efter att en person i ett mindre sällskap försökt köpa en glass på svenska. Mannen i försäljningen på campingen kontrade med att svenska inte intressera­r honom och att kunden i stället ska tal­a f­inska. Pengar från Närpes, därifrån sällskapet kom, intresserade inte. Campingen betjänar endast på finska och engelska.

Kaskö stad skriver nu i sitt pressmeddelande:

Vi vill betona att vi försöker erbjuda åtminstone tvåspråkiga tjänster åt våra besökare och stadens invånare. Vi välkomnar gärna alla finländare och andra nationaliteter och strävar till att betjäna dem så långt som möjligt. Kaskö har under århundraden varit en internationell stad som tar emot besökare med öppna armar, och denna inställning har inte ändrats.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan