|

Kaskö ber om ursäkt

NyhetsbildZoom
På Mariestrands camping i K­askö ges ingen service på svenska.  Foto: Sofia Nygård
I helgen publicerades en artikel om en språkincident på Mariestrands camping i Kaskö där kunder vägrades service på svenska. Nu ber Kaskö stad om ursäkt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vi beklagar den bild av vår stad som under de senaste dagarna förmedlats via nyheter och sociala media på grund av incidenten på Kaskö camping, skriver Kaskö stad i ett pressmeddelande. Hela historien fick sin början efter att en person i ett mindre sällskap försökt köpa en glass på svenska. Mannen i försäljningen på campingen kontrade med att svenska inte intressera­r honom och att kunden i stället ska tal­a f­inska. Pengar från Närpes, därifrån sällskapet kom, intresserade inte. Campingen betjänar endast på finska och engelska. Kaskö stad skriver nu i sitt pressmeddelande: Vi vill betona att vi försöker erbjuda åtminstone tvåspråkiga tjänster åt våra besökare och stadens invånare. Vi välkomnar gärna alla finländare och andra nationaliteter och strävar till att betjäna dem så långt som möjligt. Kaskö har under århundraden varit en internationell stad som tar emot besökare med öppna armar, och denna inställning har inte ändrats.

Kommentarer
|

Fjärde lavinoffret har inte hittats ännu – nytt försök på lördag

Nyhetsbild
Polisen berättar att fredagens sökoperation har avslutats som resultatlös. Arbetet fortsätter under veckoslutet. Foto: Lehtikuva/AFP/Terje Bendiksby
Fredagens sökoperation på Blåbärsfjället gav inget resultat. – Vi fortsätter i morgon och om det behövs söker vi också på söndag, säger länsman Andreas Nilsen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

WHO listar vaccinmotstånd som hälsofara

HÄLSA Vaccinmotståndet riskerar den framgångsrika bekämpningen av smittosamma sjukdomar, bedömer WHO. De senaste åren har mässlingsfallen ökat med nästan en tredjedel.

Nyhetsbild
Lokalt

Nu avmattas byggandet i Karleby– "Återgång till det normala"

KARLEBY De senaste åren har det byggts väldigt många bostäder i Karleby, men nu ser byggandet ut att avmattas. Karlebygatan 22 byggs inte detta år.

Nyhetsbild
Lokalt

Kommundirektören utreder ÖK-fastigheten: "Det är inte alldeles enkelt"

PEDERSÖRE Motionen om en åtgärdsplan för Österbottens kötts gamla fastighet i Bennäs behandlades i Pedersörestyrelsen i måndags. Kommundirektör Stefan Svenfors fick i uppgift att utreda ärendet.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan