|

Svensk sjuksköterska flög drönare inne på avdelning

NyhetsbildZoom
En sjuksköterska som flög en drönare inne på en avdelning kan få sin legitimation indragen. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/ TT
En sjuksköterska i Lund kan få sin legitimation indragen för allvarliga brott och omdömeslöst agerande. Sköterskan ska bland annat ha flugit en drönare inne på en avdelning när han var ensamt ansvarig för 16 patienter.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Flygturen slutade med att drönaren fastnade i en patients hår, skriver Sydsvenskan.

Mannen har även blivit avstängd av psykiatrin i Lund efter att ha använt övervåld mot patienter. Han ska också ha haft en privat relation med en före detta patient. Dessutom är han dömd för rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Inspektionen för vård och omsorg yrkar nu på att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd återkallar sjuksköterskans legitimation. Som skäl anges att mannen "saknar de personliga egenskaper som gör att han är förtjänt av allmänhetens tilltro att utöva yrket som sjuksköterska".

|

Faceapp kan utredas av FBI – Senator: "Full tillgång till användarnas data en säkerhetsrisk"

Nyhetsbild
Appen Faceapp på en Iphone. Foto: Jenny Kane/AP/TT
Den populära appen Faceapp är på väg att hamna i FBI:s blickfång. Den amerikanske senatorn Chuck Schumer har uppmanat den federala polisen att undersöka om Faceapp utgör en säkerhetsrisk.

Mest läst senaste veckan