|

Avgångskrav på minister efter sexhärva i USA

NyhetsbildZoom
USA:s arbetsmarknadsminister Alex Acosta. Arkivbild. Foto: Evan Vucci/AP/TT
Röster bland Demokraterna höjs för att USA:s arbetsmarknadsminister Alex Acosta ska avgå.Kraven kommer i kölvattnet av en sexbrottsskandal där miljardären Jeffrey Epstein anklagas för att ha utnyttjat minderåriga flickor sexuellt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Acosta var åklagare i ett tidigare fall då Epstein dömdes för sexualbrott, och nu kommer kritik mot Acosta för en uppgörelse 2008 som gav Epstein ett förhållandevis milt straff. Hans offer var inte medvetna om uppgörelsen, som ledde till att Epstein dömdes till 13 månaders fängelse, men med tillåtelse att lämna fångenskapen på dagarna för att arbeta.

– Jag uppmanar minister Acosta att avgå, säger Chuck Schumer, Demokraternas minoritetsledare i senaten, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Men Acosta, som beskriver de nya anklagelserna som "horribla", försvarar sig.

"Med de bevis som fanns tillgängliga för över ett årtionde sedan, insisterade federala åklagare på att Epstein skulle få fängelse, registrera sig som sexualbrottsling och uppmärksamma omvärlden på att han var en sexualförbrytare", skriver han på Twitter.

Enligt det nya åtalet har Epstein begått övergrepp mot tiotals minderåriga flickor under åren 2002–2005, rapporterar amerikanska medier. Han riskerar upp till 45 års fängelse om han döms.

Epstein nekar till brott.

|

Par hade samlag i barnfylld lekpark på Gotland

Nyhetsbild
Ett par på Gotland hade samlag i en barnfylld lekpark mitt på eftermiddagen. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen kallades till en lekpark i Länna på Gotland på söndagseftermiddagen, där en man och en kvinna hade samlag i lekparkens hängmatta.

Mest läst senaste veckan