|

Franskt mysterium löst – ubåt hittad i havet

NyhetsbildZoom
En ubåt som saknats sedan 1968 har återfunnits i Medelhavet, meddelar Frankrikes försvarsminister Florence Parly. Arkivbild. Foto: Yong Teck Lim/AP/TT
En maritim insats för att hitta den franska ubåten Minerve, som försvann spårlöst i Medelhavet 1968, har burit frukt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ubåten har lokaliserats, uppger landets försvarsminister Florence Parly.

"Det är en succé, en lättnad och en teknisk bragd", skriver hon på Twitter i samband med tillkännagivandet, och tillägger att hennes tankar är hos de familjer som väntat på besked i så många år.

Minerve försvann nära hamnstaden Toulon i södra Frankrike med 52 sjömän ombord. Två dagar tidigare hade även en israelisk ubåt, INS Dakar, gått samma öde till mötes i Medelhavet. Samma år försvann även en sovjetisk samt en amerikansk ubåt.

Minerve är den enda av de fyra ubåtarna som har återfunnits. Den nya insatsen för att hitta henne inleddes tidigare i juli strax söder om Toulon.

Kommentarer
|

Krav på lag efter dödsfall vid restaurang

Nyhetsbild
18-årige Owen Carey avled inte långt från London Eye, sedan han drabbats av anafylaktisk chock efter att ha ätit grillad kyckling som innehöll kärnmjölk. Arkivbild. Foto: Alberto Pezzali/AP/TT
En man avled på sin 18-årsdag efter att ha ätit kyckling som innehöll kärnmjölk på en restaurang, trots att han hade informerat personalen om sin allergi. Nu väcker hans familj krav på att allergener märks ut även på restauranger.

Mest läst senaste veckan