|

Fler poliser på krogen efter nattklubbsstormning i Stockholm

NyhetsbildZoom
Polisen ska öka närvaron på krogar i centrala Stockholm. Arkivbild.S Foto: Johan Nilsson/TT
I helgen stormades nattklubben F12 i centrala Stockholm av ett stort antal personer. Efter händelsen ska nu polisen jobba mer på att synas i krogmiljöer. – Vår synlighet gör att vi förebygger brott, säger Åsa Wallentin, polisens presstalesperson.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var klockan 02.22 natten till söndagen som polisen larmades till nattklubben på Fredsgatan i Stockholm. Ett stort gäng hade då tagit sig in på klubben utan tillåtelse.

– 17 personer avlägsnades av polis och två omhändertogs för berusning, så totalt har vi hanterat 19 personer, säger Åsa Wallentin till TT.

Ökad synlighet

Händelsen har fått Stockholmspolisen att se över sina resurser och styra dem mot mer polisnärvaro på krogar och nattklubbar.

– Närmaste tiden kommer vi att jobba med ökad synlighet i krogmiljöerna i centrala Stockholm, säger Åsa Wallentin.

– Vi arbetar ju med våld och brottslighet i krogmiljö hela tiden. Sedan efter en sådan här händelse tittar vi alltid över våra resurser. Det är ju allvarligt att ett 20-tal personer tränger sig in på en nattklubb på det här sättet.

Olaga intrång

Ingen person har anhållits efter stormningen av klubben, som rubriceras som olaga intrång. En av de omhändertagna, en man i 30-årsåldern, misstänks för våldsamt motstånd, hot mot tjänsteman och ringa narkotikabrott. Det finns även misstankar om ringa narkotikabrott mot en annan av de män som bussades från platsen.

Polisen kan ännu inte säga något om bakgrunden till händelsen.

– Men generellt är vi väl medvetna om att det förekommer personer med kriminell bakgrund i krogmiljö, säger Åsa Wallentin.

|

Misstäkt flygplanskapare gripen efter 34 år

Nyhetsbild
Kapningen för 34 år sedan följdes av en hel värld. Kapten John Testrake tvingades flyga till flera länder under de 17 dagar planet hölls kapat. På arkivbilden talar han med reportrar på Beiruts flygplats. Foto: Ammar/AP/TT
Grekisk polis har gripit en libanesisk man som misstänks för delaktighet i en flygplanskapning för 34 år sedan. Den uppmärksammade terrorhandlingen pågick i mer än två veckor.

Mest läst senaste veckan