|

Portugalbränder sprids på nytt av vindar

Kraftiga vindar satte ånyo fart på skogsbränderna i centrala Portugal under måndagseftermiddagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tidigare på måndagsmorgonen hade bränderna i stort sett varit under kontroll. Brandmän som deltog i släckningsarbetet uppskattade då att bara runt tio procent av eldhärden var aktiv.

Nästan 1 300 brandmän och 17 släckningsplan kämpade under måndagen mot lågorna. Spanien skickade två flygplan för att hjälpa till med släckningsarbetet.

Bränderna, som framför allt rasat i ett bergigt skogsområde runt 20 mil norr om Lissabon, bröt ut i lördags. Runt 30 personer har skadats i släckningsarbetet, däribland flera brandmän. En svårt skadad civil person fick föras med helikopter till Lissabon.

Skogen i distriktet Castelo Branco består till stor del av lättantändliga eukalyptusträd.

|

Trump: Otrevligt – de kunde bara ha sagt nej

Nyhetsbild
Danmark vill inte sälja vare sig Kulusuk eller resten av Grönland till USA. Beskedet gjorde Donald Trump sur. Foto: Jonathan Nackstrand/Lehtikuva/AFP
Ett "absurt" förslag. En avfärdad affär. Och en trumpen president. Danmarks avvisande svar om ett amerikanskt köp av Grönland blev för mycket för Donald Trump. Det var inte särskilt trevligt av danskarna, säger han, och skjuter upp sitt Danmarksbesök på obestämd framtid.

Mest läst senaste veckan