|

Kinas valuta rekordsvag efter nytt tullhot

NyhetsbildZoom
Kinas valuta, yuanen, har försvagats rejält efter de senaste turerna i handelsbråket mellan USA och Kina. Arkivbild. Foto: AP/TT
Den kinesiska yuanen föll på morgonen till den lägsta nivån mot USA-dollarn sedan 2010, efter USA:s president Donald Trumps hot i förra veckan om ytterligare tullar på kinesiska varor. 
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fallet ledde till nya spekulationer om att Peking låter valutan försvagas som ett svar på de amerikanska strafftullarna.

Nedgången under den tidiga handeln innebar att en dollar tidvis kostade mer än 7 yuan och att kursen därmed passerade vad investerare betraktar som en viktig gräns.

Trump har upprepade gånger anklagat Kina för artificiell devalvering av sin valuta, anklagelser som Peking har tillbakavisat. En svag yuan gynnar Kinas export.

Kommentarer

Dörren stängd vid Maggies, nya företagaren höll ut ett år

Nyhetsbild
Maggies ligger naturskönt vid Emetträskets strand, men också lägligt intill riksväg 13. Vem som ska fortsätta driva restaurangen är oklart. Foto: Arkiv
Restaurangen Maggies café, på Emetstranden i Kronoby, håller stängt sedan i söndags. Företagaren Kaisa Väänänen har gett upp hoppet om att få verksamheten lönsam.

Mest läst senaste veckan