|

Misstänkt gömde sig i hemlig bunker i tre år

NyhetsbildZoom
Polisens utredare undersöker bunkern i skogen någon mil från staden Wasau i Wisconsin. Foto: WSAW-TV/AP/TT
I februari 2016 försvann Jeremiah Button, 44 år. Det var då bara några veckor tills han skulle ställas inför rätta för sexbrott mot barn och barnpornografibrott i USA. I över tre år gömde han sig i en egentillverkad bunker.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I tre och ett halvt år hade mannen i Wisconsin i USA gömt sig i bunkern djupt inne i skogen – tills en jägare av en slump upptäckte hans gömställe, rapporterar amerikanska medier.

– Det var omöjligt att se det om du inte visste att det fanns något där, säger jägaren Thomas Nelson till tv-kanalen WSAW.

Nelson tog mod till sig och gick in i bunkern där han upptäckte Button. Han larmade sedan polisen.

– Jag skakade när jag gick in och jag skakade när jag gick ut, säger Nelson.

Bunkern var utrustad med solpaneler som drev tre bilbatterier, den var fylld med konservburkar och Button hade till och med lyckats installera en tv i sin provisoriska, trånga bostad där han överlevt såväl varma somrar som bistra vintrar.

Det som verkar ha tärt mest på Button var dock inte komforten – utan bristen på kontakt med omvärlden, enligt polisen.

– Jag tror att majoriteten av USA:s befolkning skulle föredra fängelse framför den här sortens isolering från mänsklig kontakt, säger utredaren Jeff Stefonek, till tv-kanalen.

|

Nu ska långbänken brexit avgöras – kanske

Nyhetsbild
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson. Foto: Frank Augstein/AP/TT
Efter drygt tre år av ältanden, suckanden och tvära politiska kast kan det vara dags för ett avgörande i dag. Men det är mycket oklart hur det slutar i omröstningen i brittiska underhuset om premiärminister Boris Johnsons nya brexitavtal med EU – och om det ens slutar i dag.

Mest läst senaste veckan