|

Kostsam fortkörning för brittisk bilist

NyhetsbildZoom
En brittisk bilist har lagt ned 30 000 pund för att få rätt gällande en fortkörningsbot. Arkivbild. Foto: Bertil Ericson/TT
Hur långt är man beredd att gå för att få rätt gällande fortkörningsböter? Väldigt långt i alla fall, enligt en brittisk bilist.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

71-årige Richard Keedwell från Gloucestershire i västra England fastnade i en fartkontroll för tre år sedan. På en sträcka där fartgränsen var 30 engelska mil i timmen ska han ha kört 35 (motsvarande 56 km/tim) vilket resulterade i en bot på 100 pund, ungefär 1 200 kronor.

Där skulle historien i de flesta fall ha tagit slut – men inte för Richard Keedwell. Han valde i stället att överklaga, driva vidare till högre instans och till och med anlita experter för att få bevisat att fartkameran, enligt Keedwell, var manipulerad. Totalt uppges hela rättsprocessen ha kostat honom närmare 30 000 pund – utan framgång.

– Jag ångrar summan men jag är urless på systemet som kör över vanliga människor. Jag ville bara ha rättvisa, säger han.

Kommentarer

Vöråbornas lastbilshytt fick pris i Sverige – "Domarna uppskattar att vi gör allt själva"

Nyhetsbild
Sebastian Nyqvist, Mikael Hahka och Toni Hahka firar förstapriset. Foto: Privat
Vöråborna Toni Hahkas och Sebastian Nyqvists lastbilsinredning vann förstapris vid en utställning i Ramsele. – Den har många detaljer med det lilla extra, säger Hahka.

Mest läst senaste veckan