|

Kostsam fortkörning för brittisk bilist

En brittisk bilist har lagt ned 30 000 pund för att få rätt gällande en fortkörningsbot. Arkivbild. Zoom
Foto: Bertil Ericson/TT

En brittisk bilist har lagt ned 30 000 pund för att få rätt gällande en fortkörningsbot. Arkivbild.

Hur långt är man beredd att gå för att få rätt gällande fortkörningsböter? Väldigt långt i alla fall, enligt en brittisk bilist.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

71-årige Richard Keedwell från Gloucestershire i västra England fastnade i en fartkontroll för tre år sedan. På en sträcka där fartgränsen var 30 engelska mil i timmen ska han ha kört 35 (motsvarande 56 km/tim) vilket resulterade i en bot på 100 pund, ungefär 1 200 kronor.

Där skulle historien i de flesta fall ha tagit slut – men inte för Richard Keedwell. Han valde i stället att överklaga, driva vidare till högre instans och till och med anlita experter för att få bevisat att fartkameran, enligt Keedwell, var manipulerad. Totalt uppges hela rättsprocessen ha kostat honom närmare 30 000 pund – utan framgång.

– Jag ångrar summan men jag är urless på systemet som kör över vanliga människor. Jag ville bara ha rättvisa, säger han.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Patricia slog sig in i tuff bransch – nu vill hon etablera sitt företag i Österbotten

Patricia Brännkärr och Anna Fanth hoppas att potentiella kunder i Österbotten får upp ögonen för dem.
Foto: Sofia Nygård

Patricia Brännkärr och Anna Fanth hoppas att potentiella kunder i Österbotten får upp ögonen för dem.

Nedervetilbon Patricia Brännkärr flyttade till Åbo och startade företaget Brändivaate. Nu satsar hon på Österbotten tillsammans med Anna Fanth. De har stora förhoppningar, särskilt på Närpes.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan