Huffman har erkänt att hon betalat motsvarande 13 000 euro för att hennes barn skulle få bra resultat på sitt SAT-test, ett slags högskoleprov som till stor del avgör vilket universitet man kommer in på. Hon döms av domstolen i Boston även till att betala motsvarande 27 000 euro i böter, 250 timmars samhällstjänst samt skyddstillsyn i ett år, skriver TMZ.

Innan domen avkunnades bad den 56-åriga skådespelaren om ursäkt för sina handlingar. Åklagaren hade yrkat på minst en månads fängelse, medan advokaten tyckte att det räckte med böter och villkorlig dom. Felicity Huffman hade maken tillika skådespelaren William H Macy vid sin sida. Han ska ha känt till brottet, men har av okänd anledning inte åtalats i härvan.

Pengarna tvättades via en välgörenhetsorganisation upprättad av William Singer, som beskrivs som hjärnan bakom bedrägerierna och som ansvarade för den lokal där Huffmans och de andra föräldrarnas barn skrev sina prov.

Även "Huset fullt"-skådespelaren Lori Loughlin är misstänkt i muthärvan. Loughlin och hennes make anklagas för att ha betalat motsvarande 430 000 euro för att få in sina två döttrar på ett elituniversitet, men Loughlin nekar till brott. Åklagaren valde att inte åtala Felicity Huffman för pengatvätt, något som de planerar att göra när det gäller de föräldrar som inte erkänt brott.