|

HBO kan tvingas betala Jacksons familj

Michael Jacksons familj har stämt HBO för dokumentären "Leaving Neverland". Arkivbild. Zoom
Foto: Joel Ryan/AP/TT

Michael Jacksons familj har stämt HBO för dokumentären "Leaving Neverland". Arkivbild.

Efter den omtalade HBO-dokumentären "Leaving Neverland" har Michael Jacksons familj stämt tv-bolaget på 100 miljoner dollar, för att dokumentären ska ha skadat Jacksons rykte.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En domare i Los Angeles har nu skickat ärendet vidare till en skiljedomstol, där fallet kan avgöras genom förlikning.

Familjen hävdar att HBO brutit mot ett avtal från 1992, där bolaget fick rättigheterna att sända en inspelad konsert med Michael Jackson. Enligt kontraktet fick HBO inte komma med några nedlåtande kommentarer om Jackson, eller på något sätt skada hans förtroende hos allmänheten.

Billboard skriver att kontraktet innehöll en klausul om att alla brott mot det skulle hanteras i skiljedomstol. Domaren verkar därmed gå på familjens linje och HBO kan bli skyldigt att betala en stor summa vid förlikning.

I "Leaving Neverland" berättar två nu vuxna män om hur de utsattes för övergrepp av Jackson när de var yngre. Dokumentären, som även sänts på SVT, har väckt starka reaktioner världen över.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

LISTA: Här är sångerna som österbottningarna sjunger i kväll

Dennis Rönngård skräddarsyr allsångsrepertoaren utifrån publikens önskemål.
Foto: Kasper Dalkarl

Dennis Rönngård skräddarsyr allsångsrepertoaren utifrån publikens önskemål.

"Vi har fått in en fin blandning av sånger", säger allsångsledaren Dennis Rönngård inför kvällens sändning på webben. Det är VBL, ÖT och Sydin som bjuder in till allsång.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan