|

USA:s handelsminister: EU kanske slipper biltullar

USA kanske inte behöver införa tullar på import av bilar från EU. Det säger USA:s handelsminister Wilbur Ross.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Han säger sig ha haft "goda samtal med biltillverkare" i bland annat EU och Japan, rapporterar Bloomberg News.

I maj gick Vita huset med på att skjuta upp hotet om tullar på bilar och bildelar i sex månader, för att ge tid för samtal med EU och Japan.

USA slöt i oktober en överenskommelse med Japan som därmed undviker tullarna, men något avtal med EU har ännu inte träffats. Den 13 november löper fristen ut.

EU:s handelsxkommissionär Cecilia Malmström sade i september till Bloomberg att hon hoppas att USA kommer att gå med på att skjuta upp tullarna ytterligare. EU vidhåller att unionens bilexport inte är ett hot mot säkerheten i USA och därför inte bör omfattas av tullar.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

En fjärde vindkraftsaktör sneglar på Purmo: "Billigt sätt att producera el"

Nyhetsbild
Blir det en vindkraftspark i västra Purmo kommer möllorna antagligen att synas här ovan trädtopparna, sett från Lillby centrum. Foto: Jenny Björklund
Markägarna i Purmo har nu fått ännu ett erbjudande från ett stort energibolag. Bolaget har flera projekt i Österbotten just nu.

Mest läst senaste veckan