|

Nya sammandrabbningar i Hongkong

En barrikad som demonstranter byggt upp i Hongkong under torsdagen. Zoom
Foto: Ng Han Guan/AP/TT

En barrikad som demonstranter byggt upp i Hongkong under torsdagen.

För fjärde dagen i rad skakas Hongkong av sammandrabbningar mellan polis och demonstranter.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Barrikaderade vägar och stängd kollektivtrafik dominerar bilden i en stad där affärer och skolor håller stängt. Vid Hongkongs polytekniska universitet sköt demonstranter pilar mot polisen, som svarade med tårgas och gummikulor.

Myndigheterna uppger att omkring 70 personer fick föras till sjukhus efter onsdagens sammandrabbningar. Två av dem är allvarligt skadade.

Stadens skolväsende meddelade tidigt på torsdagen att alla skolor i Hongkong kommer hållas stängda fredag till söndag, på grund av protesterna. I samma meddelande uppmanar myndigheten studenterna att inte delta i protesterna.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Thunberg tvingades avbryta klimatstrejk i Madrid

Greta Thunberg fick avbryta klimatprotesterna av säkerhetsskäl. Arkivbild.
Foto: Andrea Comas

Greta Thunberg fick avbryta klimatprotesterna av säkerhetsskäl. Arkivbild.

Greta Thunberg fick av säkerhetsskäl avbryta klimatmarschen i samband med klimatmötet COP 25 i Madrid. – Det är för mycket folk och för mycket journalister. Polisen säger att jag inte kan fortsätta.

Mest läst senaste veckan