|

Störningar i Telias nät – inte ens nödnummer kan kontaktas

Mobiltelefon. Zoom
Foto: Linus Lindholm

Mobiltelefon.

Mobiloperatören Telia drabbades på fredagseftermiddagen av omfattande tekniska problem som påverkar bolagets mobil- och internettjänster.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt Telias pressmeddelande har reparationsarbeten påbörjats för att åtgärda problemet, men trots det kan mobilnätförbindelserna försvinna tillfälligt.

– Vi undersöker fortfarande vad de tekniska problemen beror på. Vi har inte lyckats fastställa grundorsaken till avbrotten, säger Telias kommunikatör Timo Saxén.

Senare under eftermiddagen meddelade Telia att problemet lösts. Störningarna pågick i tre och en halv timme, från klockan 12:30 till strax efter 16.00.

Enligt Telia började problemen med 4G-nätet, men de tekniska avbrotten har också drabbat 3G- och 5G-nätförbindelserna. De tekniska problemen innebär också att det för närvarande inte går att ringa nödnumret 112 via ett Telia-abonnemang.

Annons
– Nätförbindelsena försvinner och återställs med jämna mellanrum. Vi går ut med mer information om det hela när vi har klarlagt situationen, säger Saxén.

Enligt Räddningsverket kan man starta om telefonen, det möjliggör att man kan ringa nödsamtal innan man har slagit in pin-koden. Man kan också ta bort SIM-kortet från telefonen för att kunna ringa nödsamtal från telefoner med Telias abonnemang.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Volvo återkallar 2 miljoner bilar – 68 000 bilägare berörs i Finland

Volvo S60 är en av de bilmodeller som berörs. Arkivbild.
Foto: Fredrik Persson / TT

Volvo S60 är en av de bilmodeller som berörs. Arkivbild.

Arbetet med att byta ut en komponent börjar i slutet av året. Enligt Volvo Cars Finland är bilarna fortfarande säkra att använda.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan