|

Centralhandelskammaren: Valet av EU-kommissionen sätter stopp för osäkerheten

Europaparlamentet godkände Ursula von der Leyens (EPP) kommission på onsdagen, efter att under hösten ha avvisat flera kommissionärskandidater. Zoom
Foto: Frederick Florin/Lehtikuva

Europaparlamentet godkände Ursula von der Leyens (EPP) kommission på onsdagen, efter att under hösten ha avvisat flera kommissionärskandidater.

De senaste månadernas osäkerhet har gått ut över ekonomin, enligt Centralhandelskammaren. Men nu kan den nya kommissionen äntligen börja jobba.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På onsdagen godkände EU-parlamentet den nya kommissionen, efter att starten skjutits upp med ett par månader. Centralhandelskammaren skriver i ett pressmeddelande att beskedet var välkommet, eftersom osäkerheten kring valet har varit dålig för ekonomin och investeringar.

– Den avgående kommissionen har saknat den politiska viljan att ta itu med geopolitiska spänningar och handelskonflikter som påverkar ekonomin. Nu kan den nya kommissionen ta itu med situationen, säger Timo Vuori, chef för handelskammarens internationella ärenden.

Kommissionen inleder sitt arbete den första december. Ursula von der Leyen (EPP) är ordförande och Finland representeras av Jutta Urpilainen (SDP).

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nu ska Sture ha solpaneler på taket – men tidtabellen är tajt

Toni Hyytinen, regiondirektör för Solnet i Österbotten, och Sture Udd siktar på att ha solkraftverket klart i april.
Foto: Mikael Nybacka

Toni Hyytinen, regiondirektör för Solnet i Österbotten, och Sture Udd siktar på att ha solkraftverket klart i april.

Nu är han på gång igen, entreprenören Sture Udd. Den här gången ska han placera 2240 solpaneler på tryckerifastighetens och innovationscentrets tak.

Mest läst senaste veckan