|

Centralhandelskammaren: Valet av EU-kommissionen sätter stopp för osäkerheten

Europaparlamentet godkände Ursula von der Leyens (EPP) kommission på onsdagen, efter att under hösten ha avvisat flera kommissionärskandidater. Zoom
Foto: Frederick Florin/Lehtikuva

Europaparlamentet godkände Ursula von der Leyens (EPP) kommission på onsdagen, efter att under hösten ha avvisat flera kommissionärskandidater.

De senaste månadernas osäkerhet har gått ut över ekonomin, enligt Centralhandelskammaren. Men nu kan den nya kommissionen äntligen börja jobba.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På onsdagen godkände EU-parlamentet den nya kommissionen, efter att starten skjutits upp med ett par månader. Centralhandelskammaren skriver i ett pressmeddelande att beskedet var välkommet, eftersom osäkerheten kring valet har varit dålig för ekonomin och investeringar.

– Den avgående kommissionen har saknat den politiska viljan att ta itu med geopolitiska spänningar och handelskonflikter som påverkar ekonomin. Nu kan den nya kommissionen ta itu med situationen, säger Timo Vuori, chef för handelskammarens internationella ärenden.

Kommissionen inleder sitt arbete den första december. Ursula von der Leyen (EPP) är ordförande och Finland representeras av Jutta Urpilainen (SDP).

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Frysboxarna går åt som smör i solsken: "Det är tydligt att folk varit ivriga i bärskogen"

Niko Aittiokallio är butikschef vid Gigantti i Vasa. Han berättar efterfrågan på frysboxar har varit exceptionellt den här sommaren.
Foto: Jonatan Sparv

Niko Aittiokallio är butikschef vid Gigantti i Vasa. Han berättar efterfrågan på frysboxar har varit exceptionellt den här sommaren.

Bärplockning har varit ovanligt populärt under sommaren. Många vill frysa in sina bär inför vintern och det har lett till brist på frysboxar i Vasa.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan