|

Thunberg hinner till Madrid – nästan i tid

Greta Thunberg vinkar farväl till USA den 13 november för seglingen över Atlanten. Zoom
Foto: Rob Ostermaier/AP/TT

Greta Thunberg vinkar farväl till USA den 13 november för seglingen över Atlanten.

Greta Thunberg hinner nästan i tid till FN:s klimatmöte i Madrid som startar på måndag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Twitter skriver den svenska klimataktivisten att hon räknar med att anlända till Lissabon i Portugal på tisdag.

"Dag 18. Vi håller full fart mot Europa! Beräknad ankomsttid just nu är tisdag morgon. Vi kommer att anlända till Doca de Alcantara, Lissabon. Vi ser alla fram emot att träffa er där!", skriver hon.

Klimattoppmötet COP25 i Madrid drar igång på måndag. Det flyttades hastigt från Chile till Spanien och tvingade Greta Thunberg att ordna lift över Atlanten. För några veckor sedan avseglade hon från Virginia på USA:s östkust med katamaranen "Vagabond".

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Centralhandelskammaren gillar kommissionens klimatplan – Gröna efterlyser konkreta åtgärder

Europaparlamentets vice ordförande Heidi Hautala (Gröna/EFA) anser att programmet för att bekämpa klimatförändringen är nödvändigt, men att man inte får glömma de mänskliga rättigheterna.
Foto: Erik Sandström/SPT

Europaparlamentets vice ordförande Heidi Hautala (Gröna/EFA) anser att programmet för att bekämpa klimatförändringen är nödvändigt, men att man inte får glömma de mänskliga rättigheterna.

Europeiska kommissionens nya ordförande Ursula von der Leyen har presenterat en klimatplan som får ros av de flesta förutom De gröna.

Mest läst senaste veckan