Än så länge är det osäkert vad som har hänt under natten. Sent i går kväll var stämningen bitvis irriterad och parterna stod långt i från varandra i avgörande frågor. Nu ska de mötas igen vid niotiden för att se om knutarna kan lösas med nya kompromissförslag.

Det tycks framför allt vara en handfull länder som blockerar samtalen – USA, Brasilien, Australien och Saudiarabien. Brasilien kämpar för att det nya handelssystemet för utsläppsminskningar, artikel 6, ska tillåta dubbelräkning, att samma utsläppsminskning räknas av både landet som betalar och landet som genomför minskningen. Detta är något EU motsätter sig.

Australien vill ta med sig krediter från det gamla Kyotoprotokollet in i Parisavtalet. De flesta andra länder är överens om att det skulle leda till luft i systemet och inte ge några utsläppsminskningar i verkligheten.

En annan tvistefråga är om länderna kan enas kring en skarp signal om att de ska höja klimatambitionerna för att nå Parisavtalets mål. Sent i går kväll bråkade länderna fortfarande om formuleringarna.