|

Dolly Parton förbereder postum musik

Dolly Parton har förberett sig inför att lämna jordelivet. Arkivbild. Zoom
Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Dolly Parton har förberett sig inför att lämna jordelivet. Arkivbild.

Countrysångerskan Dolly Parton avslöjar i podcasten "Dolly Parton's America" att hon har förberett ett flertal låtar som ska kunna släppas efter hennes död.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt Parton har hon hundratals eller till och med tusentals kompositioner som aldrig har spelats in, men som hon skulle vilja att framtidens producenter och musiker gör något av, skriver Rolling Stone.

Hon har spelat in ett flertal av dem på egen hand, med bara en melodi, text och sin egen röst. Inspelningarna överlåter hon till sina efterlevande att använda till att göra ny musik, med eller utan hennes egen röst.

– Jag är en människa som tror på förberedelser. Jag vill aldrig lämna över mitt arv i samma tillstånd som Prince eller Aretha Franklin eller någon som inte planerar i förväg, säger hon.

Dolly Parton klargör i podcasten att hon även har förberett så att hennes arvingar ska slippa hamna i rättsliga processer om rätten till hennes kvarlåtandeskap.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Madonna ställer in – för tionde gången

Madonna tvingas till följd av skador på nytt ställa in en konsert under sin världsturné. Arkivbild.
Foto: Evan Agostini/AP/TT

Madonna tvingas till följd av skador på nytt ställa in en konsert under sin världsturné. Arkivbild.

För tionde gången tvingas Madonna ställa in en konsert under sin pågående världsturné.

Mest läst senaste veckan