|

USA planerar inreseförbud från ytterligare sju länder

Den amerikanska presidenten har mött hård kritik för att tidigare inreseförbud framför allt riktat sig mot muslimska länder. Zoom
Foto: Markus Schreiber/AP/TT

Den amerikanska presidenten har mött hård kritik för att tidigare inreseförbud framför allt riktat sig mot muslimska länder.

USA vill införa ett så kallat inreseförbud mot ytterligare sju länder: Vitryssland, Eritrea, Kirgizistan, Myanmar, Nigeria, Sudan och Tanzania.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det rapporterar The Wall Street Journal med hänvisning till regeringskällor. Det är inte säkert att alla inresor från länderna ska stoppas, men någon form av restriktion på inresor kommer att införas.

Sedan tidigare har den amerikanska regeringen infört ett inreseförbud för Iran, Libyen, Somalia, Syrien, Jemen, Venezuela och Nordkorea.

Beslutet överklagades vilket ledde till en lång juridisk process, men i juni 2018 kom Högsta domstolen fram till att president Donald Trump hade rätt att utforma ett sådant förbud.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Här är (några av) felen i Palmeutredningen

Sörjande människor kastade in blommor vid mordplatsen – något som kan ha varit negativt för utredningen. Arkivbild.
Foto: TT

Sörjande människor kastade in blommor vid mordplatsen – något som kan ha varit negativt för utredningen. Arkivbild.

Sveriges största mordgåta hade kanske kunnat lösas långt tidigare. Men flera misstag kan ha bidragit till att vi fortfarande inte vet vem som mördade statminister Olof Palme för snart 34 år sedan. Här listar Palmeexperten Gunnar Wall några exempel på sådant som gick fel.

Mest läst senaste veckan