|

Trump: En miljon amerikanska liv kan räddas

President Donald Trump håller tal utanför Vita huset. Zoom
Foto: Alex Brandon

President Donald Trump håller tal utanför Vita huset.

USA:s president Donald Trump säger att de nya riktlinjerna för självisolering i USA för att få stopp på coronavirustes framfart kan rädda en miljon amerikanska liv.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi står inför en utmanande tid de kommande 30 dagarna, konstaterar presidenten vid sin dagliga presskonferens som på måndagen (lokal tid) hålls utanför Vita huset med journalisterna utspridda på hopfällbara stolar framför podiet.

– I dag har vi nått en historisk milstolpe. Över en miljon amerikaner har nu testats, säger Trump.

Enligt landets hälsominister Alex Azar, som också deltar i presskonferensen, genomför USA för närvarande över 100  000 tester per dag, vilket enligt honom är mer än något annat land.

Dagen före hade Trump förlängt riktlinjerna för social distansering och självisolering i hela USA till den 30 april.

Annons
Nästan 2 500 dödsfall och över 141 000 smittade. Det är enligt nyhetsbyråerna AFP och Reuters de senaste siffrorna i USA över drabbade av coronapandemin och covid-19. Dödsfallen förväntas öka kraftigt.

Fakta: USA och coronaviruset

  • Omkring 142 000 fall av coronavirus har hittills konstaterats i USA. Smittan finns i alla 50 delstater och i huvudstadsområdet District of Columbia. Över 2 400 människor har avlidit i covid-19, de flesta i New York följt av Washington, New Jersey, Louisiana och Kalifornien.
  • Källa: The New York Times. (TT)
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Fortsatt smittspridning i Melbourne – 134 nya coronafall

Australiens premiärminister Scott Morrison. Arkivbild.
Foto: Rod McGuirk/AP/TT

Australiens premiärminister Scott Morrison. Arkivbild.

Delstaten Victoria i Australien fortsätter att rapportera relativt många nya coronafall. På grund av det pågående utbrottet införs nu hårdare restriktioner i delstaten och huvudstaden Melbourne.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan